BPW ePower

BPW ePower

ePower er en ny akselmodul utviklet av ingeniørene ved BPW som gjenvinner energi når tilhengeren er i bevegelse, noe som muliggjør en karbonnøytral og stillegående strømforsyning til bla. kjøleenheter for temperaturkontrollerte transporter.

BPW ePower er en elektrisk aksel for regenerering fra >15 km/t. Lager nok elektrisk kraft til batteripakken for å drifte kjøleaggregatet i opptil 8 timer på batterireserven med 38 kWh batteri. Samarbeid med ThermoKing.

To generatorer brukes for å gi dobbel kraft og pålitelighet. Intelligent energistyring sikrer at kjølesystemet alltid har tilgang til tilstrekkelige batterireserver – selv på lange reiser eller i trafikkork.

ePower er grunnlaget for siste generasjon kjøleaggregater fra Thermo King. Det overordnede systemet skapt av de to partnerne BPW KG og Thermo King betyr at kommende kjøretøyforbud og leveringsbegrensninger kan unngås, ressursene kan bevares og bærekraften kan forbedres i transportkjeden.

To generatorer brukes for å gi dobbel kraft og pålitelighet. Intelligent energistyring sikrer at kjølesystemet alltid har tilgang til tilstrekkelige batterireserver – selv på lange reiser eller i trafikkork.

ePower er grunnlaget for siste generasjon kjøleaggregater fra Thermo King. Det overordnede systemet skapt av de to partnerne BPW KG og Thermo King betyr at kommende kjøretøyforbud og leveringsbegrensninger kan unngås, ressursene kan bevares og bærekraften kan forbedres i transportkjeden.

ThermoKing Trailer og ePower aksel
BPW ePower: Passer til ethvert tilhengerchassis

Den perfekte alliansen for klimanøytral kjøletransport

Kjøletransport spiller en avgjørende rolle for å sikre at mat og medisiner når sine destinasjoner i god stand – men de må også oppfylle høye standarder for bærekraft og energieffektivitet. Derfor har BPW og Thermo King – to ledende selskaper i transportbransjen – gått sammen om å skape en banebrytende løsning for klimasmart kjøletransport.

Med ePower i kjernen har Thermo King utviklet en ny generasjon kjølere som er helelektriske og har blitt grundig testet i de første testbilene. Disse kjølerne er basert på et modulært konsept som muliggjør tilpasning til typer kjøletransport – alt fra urban transport til fjerndistribusjon.
I tillegg kan alle komponenter integreres sømløst i Thermo Kings produkter og BPWs chassissystemer og kan monteres på eksisterende tilhengere, uavhengig av lastebil.

Dette gjør kjøletransporten stillere, renere og smartere takket være ePower.

Fordeler med BPW ePower

 • En pålitelig og uavhengig strømforsyning for elektriske systemer
 • Sparer drivstoff og CO2 – opptil 10 t per år og tilhenger, avhengig av bruk og utstyr
 • Intelligent energistyring og effektiv drift
 • To akselgeneratorer for dobbel effekt og mer sikkerhet
 • Flere driftsmoduser for optimal tilpasning til den respektive kjøresituasjonen
 • Luftkjølt
 • Utviklet i henhold til kjøretøyforskrifter
 • Betaler seg selv på få år
 • Europeisk service og pålitelig vedlikehold takket være omfattende verkstednettverk

Produktdetaljer

I likhet med en sykkeldynamo, konverterer ePower hjulrotasjon til energi og lagrer den midlertidig i et reservebatteri før den mates inn i systemet etter behov. Retardasjon (dvs. ved bremsing) så gjenvinnes også tapt energi.

Energien eller strømmen mates tilbake til systemet, men en avgjørende forskjell er at systemet ikke fører strøm før det blir lagt inn av omformeren. Dessuten leverer de to generatorene bare den mengden energi som virkelig trengs til enhver tid.

ePower

Teknisk spesifikasjon

 • Monteres alltid som aksel nr. 2 i ett 3-akslet
  oppsett.
 • Hybrid eller full elektrisk drift. 4 valgbare
  driftsmoduser.
 • Lager nok elektrisk kraft til batteripakken
  for å drifte kjøleaggregatet i opptil 8 timer
  på batterireserven med 38 kWh batteri.
 • Lade tid: 0-80% 1 time. 0-95% 1,5 timer.
 • Levetid batteri ~10år

BPW ePower er en
generator aksel som
med intelligent styring
produserer elektrisitet
under kjøring
> 15 km/t

Pris for tilhenger innovasjon 2023

Samarbeidet mellom BPW KG og Thermo King førte frem til en pris for tilhenger innovasjon i 2023 i kategorien ”miljø”.

Til venstre på bildet Tore Bakker, General Manager Trailer Solutions & Mobility Services BPW Bergische Achsen. Til høyre på bildet Dwayne Cowan President Thermo King. 

TIP_ePower

TIP Group har satt tre kjølehengere med BPW ePower aksel i drift i Nederland. Tilhengerne er levert til speditørene Herbert SAS, Tielbeke Transport B.V. og Wezenberg Transport B.V. for å levere varer til Albert Heijn den største supermarkedskjeden i Nederland. ePower er en del av Thermo Kings Advancer AxlePower system.

Downloads med BPW ePower

Related Posts