BPW AirSave – sikkerhet og lønnsomhet innebygget i dine BPW aksler

BPW AirSave – sikkerhet og lønnsomhet innebygget i dine BPW aksler

BPW AirSave er ett automatisk dekktrykk fyllesystem som er utviklet for å hjelpe transportører å oppdage tap av dekktrykk, minimere risikoen for dekkhavarier, ulykker og ikke planlagt driftsstans.

BPW AirSave er en hel automatisk løsning som enkelt kan formonterers eller ettermonteres med minimal innsats. For ettermontering så må akslene være ferdig forberedt for ettermontering av AirSave. Systemet varsler via en LED indikator.

Hvordan fungerer BPW AirSave?

AirSave systemet overvåker konstant dekkenes kalibreringstrykk (ønsket dekktrykk/set punkt). Når dekktrykket reduseres starter LED indikatoren å blinke og informerer sjåføren om problemet.

Via en elektronisk trykkstyrt kompressor så fyller
systemet automatisk på med luft fra tilhengerens lufttank til ønsket dekktrykk er oppnådd. Luftslanger er montert innvendig i akselkroppen.

BPW AirSave består av en elektronisk kontrollenhet, LED indikator, en kompressor og aksel-kit bestående av rotorer og koblinger med luftslanger. AirSave systemet er forhåndsinnstilt på 9.1 bar men kan manuelt justeres via en trykkbryter.

Elektronisk kontrollenhet

Fordeler med BPW AirSave?

  • Forbedrer trafikksikkerheten samtidig som kjørekomforten øker. Korrekt dekktrykk opprettholder riktig veigrep, særlig i svinger, optimaliserer bremselengder, forhindrer tap av dekktrykk som kan føre til dekk eksplosjon.
  • Reduserer driftskostnader takket være konstant riktig dekktrykk. Takket være riktig dekktrykk så reduseres driftskostnadene, ikke bare gjennom redusert dekkslitasje, økt levetid på dekkene og økt prestanda men også ved å redusere drivstoff forbruket.
  • Reduserer plutselige driftsstanser og muliggjør optimal serviceplanlegging
  • Enkel montering og enkelt ettersyn. Ikke påkrevd ettersyn de første 3 år.
  • Optimal rullemotstand begrenser CO2 utslipp og reduserer dermed kjøretøyets miljøavtrykk.

Ferdig monterte AirSave navkopper

BPW aksler med AirSave leveres med monterte navkopper med svivel og luftslange for felgventilen.

Transportskyddet

Nytt krav i henhold til UN ECE R 141 i EU

Fra Juli 2024 vil dekktrykksovervåkningssystemer TPMS og TPRS bli obligatoriske for alle nye kjøretøy registreringer i EU.
Det innebærer i praksis at sjåføren skal ha varsel innen 10 minutter ved tap av dekktrykk som er større enn 20% eller om noe er feil på dekkene.

TPMS dekktrykkovervåkning fra idem telematics

Lastebiler, tilhengere og gods kan på en enkel måte (plug & play) tilsluttes ett telematikk overvåkingssystem fra idem telematics som inngår i BPW konsernets produkt portefølje.

Med AirSave overgår BPW kravsspesifikasjoner i den nye kommende R141 ordningen. Sjåføren får varsel om trykktap i dekkene i bilens can bus system og med varsel i bilens display (kommer) eller via egen android app samtidig som transportkontoret også får varsel i sanntid.

Transportkontoret har full oversikt med varsler via cargofleet 3 portalen samtidig som sjåføren mottar samme varsel i sin sjåfør app Cargofleet Driver S app.

Foruten visning av systemstatus finnes også en alarm funksjon som varsler automatisk med e-post eller sms etter dine forhåndsinstilte kriterier.

Hvis man kobler ett telematikk-kit (idem boks) til AirSave systemet så vises informasjonen over i cargofleet 3 portalen og i sjåfør appen.

Om man ønsker mer spesifikk informasjon om hvilket dekk som lekker må man koble til TPMS sensorer i dekkene, felgsensor eller ventilsensor.

Downloads med BPW AirSave

Video

BPW AirSave er ett automatisk dekktrykk fyllesystem som er utviklet for å hjelpe transportører å oppdage tap av dekktrykk.

Montering av BPW AirSave rotorer og koblinger med luftslanger.

Related Posts