Tridec

Produkter

Mekanisk kontrollsystem
Hydraulisk styresystem
Elektronisk kontrollsystem
Individuelt hjuloppheng

BPW Hofstad er en stolt forhandler av Tridec-produkter i Norge.

TRIDEC ble grunnlagt i 1990 i Eindhoven i Nederland og har siden vokst til en av de ledende produsentene av styresystemer for tvangsaksler og spesielle hjuloppheng for tilhengere og tilhengere.

Produktspekteret omfatter mekaniske, hydrauliske og elektroniske styresystemer for tilhengere samt individuelle hjuloppheng. Tridec har vært en del av Jost Group siden 2008.

Det kan være flere ulike grunner til å velge styrbare aksler på din tilhenger. Faktorer som påvirkes er for eksempel manøvrerbarhet, fleksibilitet, dekkslitasje, drivstofforbruk. Det kan også være en forutsetning for å oppfylle lovkravene om svingevne.

Mekanisk kontroll

TRIDECs enkleste system, TD, er et mekanisk system for styring av en eller to akser. Dette systemet ser man for eksempel i såkalte byhengere, som skal håndtere distribusjonsoppdrag i trange omgivelser. Et mekanisk kontrollsystem er designet for minimalt vedlikeholdsbehov.

Andre systemer i kategorien mekanisk styring er TD-X og TR & TR-X. Sistnevnte brukes hovedsakelig til tunge distribusjonsoppdrag, for eksempel ved transport av bygge- og anleggsmaterialer. Dette mekaniske systemet kan kontrollere opptil 3 akser.

BTRG-systemer er spesialdesignet for silo- og bulkvogner for å styre en eller to aksler.

Hydraulisk styring

Hydraulisk styresystem brukes ofte på tilhengere, som er beregnet på last som er uvanlig lang, bred og/eller tung. Det kan være tilhengere med mange aksler, som må tvangsstyres for å garantere tilstrekkelig manøvrerbarhet.

Kontrollsystemer kan også gi tilgang til steder som ellers er vanskelige eller umulige å komme til med en vanlig tilhenger. Med HS, HF og HF-E systemene kan du styre flere akser for tungtransport. Du kan også styre akslene med en fjernkontroll for å øke manøvrerbarheten ytterligere ved for eksempel rygging.

Elektronisk kontroll

Det elektroniske styresystemet Tridec EF-S innebærer små installasjonsdimensjoner og kan monteres på alle merker tilhengeraksler med enkel og dobbel montering. Dette systemet reagerer på den minste vinkelendring uten forsinkelse, noe som betyr at styrevinklene er riktige i alle situasjoner. EF-S passer for tilhengere med svært begrenset monteringsplass og lavere kjørehøyde, som svanehalshengeren. Systemet er raskt og enkelt å installere

Spesielle oppheng

TRIDEC har også utviklet individuelle hjuloppheng som brukes for eksempel til tilhengere beregnet for transport av høye betong- og glasselementer. De kan også brukes til hengere med doble lasteplan og biltransporter der det ønskes ekstremt lav gulvhøyde.

Varemerker