Alcoa® Wheels Overflatebehandlinger

Dura-Bright EVO®

Banebrytende teknologi


På de fleste aluminiumsfelger er et belegg vanligvis et lag med pulverlakk som ligger over felgens overflate. Når den blir ripet, vil vann og salt trenge inn i belegget, noe som resulterer i korrosjon og ytterligere forringelse. Dura-Bright® Alcoa-felger har en proprietær overflatebehandling som trenger inn i aluminiumet og blir en integrert del av felgen. Den vil ikke flasse, brekke, krakelere, eller korrodere, som vanlige belegg gjør.

Det finnes ingen enklere felger å vedlikeholde enn Dura-Bright®-felgen. Takket være den patenterte overflatebehandlingen vil felgene forbli lyse og blanke i mange år uten polering. Dura-Bright®-felger kan enkelt rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel eller ufortynnet Dura-Bright® Wheel Wash.

Sort og grønt

Dura-Bright® EVO-felger er lett gjenkjennelige med det sorte og grønne Alcoa Dura-Bright® EVO-klistremerket. Delenumre som slutter på DB er Dura-Bright®-behandlet.

Dura-Flange®

Ekstra beskyttelse for en enda lengre levetid


Dura-Flange® Alcoa-felger har en proprietær behandling som gir et beskyttende skjold for å redusere flensslitasje, noe som gir dem dobbelt så lang levetid i forhold til andre aluminiumsfelger under de samme forholdene.

Veitestet

Dura-Flange® Alcoa®-felger viser ingen tegn på flensslitasje etter 386 000 km.

Dura-Flange®-felger er de mest gunstige for transport der lastene er tunge og tilbøyelige til å gli, noe som kan forårsake at dekkene gnir mot felgflensen ved for eksempel:

  • transport under ekstreme forhold, f.eks. gruvedrift
  • tung transport, f.eks. tømmer
  • tankbiler som opererer off-road (for eksempel lokal melkeinnsamling, drivstoffdistribusjon)
  • bybuss

Rim Wear Protected

Dura-Flange®-felger er lett gjenkjennelige med «Rim Wear Protected»-klistremerket. Delenumre som slutter på DF er Dura-Flange®-behandlet.

Dura-Bright®/Dura-Flange®

2 revolusjonerende behandlinger kombinert i en

Dura-Bright® / Dura-Flange® Alcoa®-felger er resultatet av 2 kombinerte behandlinger, noe som gir en skinnende blank felg som er lett å vedlikeholde og med et beskyttende skjold for å øke felgens levetid ytterligere.

Dura-Bright®

Dura-Bright® er ikke et belegg, men en overflatebehandling som trenger gjennom aluminiumet og blir en integrert del av felgen. Den vil ikke flasse, krakelere eller korrodere som vanlige belegg gjør. Regelmessig rengjøring med et mildt rengjøringsmiddel eller ufortynnet Dura-Bright® Wheel Wash vil holde hjulene blanke, selv etter hundrevis av vasker og tusenvis av kilometer, noe som reduserer vedlikeholdskostnadene

Dura-Flange®

Dura-Flange®-behandlingen gir et beskyttende skjold for å redusere felgflensslitasje, noe som gir dem opptil dobbelt så lang levetid i forhold til andre aluminiumsfelger under de samme forholdene. Dura-Flange® brukes ofte i transport der lasten er tung og bevegelig, noe som kan forårsake at dekkene gnir mot felgflensen.

Sort og grønt / Beskyttet mot flensslitasje

Dura-Bright® / Dura-Flange®-felgene er lett gjenkjennelige med deres sorte og grønne Alcoa® Dura-Bright® EVO og «Rim Wear Protected»-klistremerkre. Delenumre som slutter på DD er Dura-Bright® / Dura-Flange®-behandlet.

Downloads